Recepti i fotografije: Lejla Alajbegović, mr. ph.
Sastojci:
250 g svježeg slatkog vrhnja (nezaslađenog)
25 g šećera u prahu
5 g želatine u listićima (ili 1/2 vrećice u prahu)
Umak od malina
200 g svježih malina
75 g šećera
Priprema:
Namočite želatinu u hladnu vodu da omekša. Zagrijte 50 g slatkog vrhnja na 40°C.
Umiješajte dobro ocijeđenu želatinu i miješajte sve dok se želatina ne otopi.
Ostatak slatkog vrhnja umutite mikserom sa šećerom u prahu. Ne treba biti jako čvrsto, otprilike osrednje umućeno.
Dodajte zagrijano vrhnje sa želatinom (možete prethodno procijediti da biste uklonili ostatke želatine). Uspite u 6 pripremljenih zdjelica i dobro ohladite.
Umak od malina
Ukuhati maline sa šećerom do željene gustoće i dobro ohladite.
Napomena: Prije serviranja Panna Cottu izručiti na desertni tanjirić i staviti preko umak od malina i prijatno.
Jedna porcija sadrži 224 kalorije, 15 g masti, 21 g ugljikohidrata i 1,1 g proteina.