Recept i foto: www.dobrekalorije.ba
Sastojci:
deset listova kelja
2 čaše integralne lomljene pšenice
2 mrkve
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna bijelog luka
peršun
maslinovo ulje
so, biber, začini po želji
Priprema:
Pšenicu potopite u vrelu vodu dok ne nabubri. Isperite je.
Listove kelja obarite.
Na maslinovom ulju prodinstajte luk i mrkvu narezanu na kockice, tome dodajte pšnicu, začinite. Dodajte 1 čašu tople vode i dinstajte dok voda ne ispari.
Na listove kelja stavljajte 2-3 kašike smjese i zamotajte. Ako imate viška smjese stavite je na dno posude za pečenje, ispod smotuljaka. Pospite sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrijanoj rerni oko 20 minuta, na 200 stepeni C. Dovoljno za četiri osobe.