Search

Panna Cotta sa umakom od malina

Panna Cotta sa umakom od malina

Recepti i fotografije: Lejla Alajbegović, mr. ph.

 

Sastojci:

250 g svježeg slatkog vrhnja (nezaslađenog)

25 g šećera u prahu

5 g želatine u listićima (ili 1/2 vrećice u prahu)

 

Umak od malina

200 g svježih malina

75 g šećera

 

Priprema:

Namočite želatinu u hladnu vodu da omekša. Zagrijte 50 g slatkog vrhnja na 40°C.

Umiješajte dobro ocijeđenu želatinu i miješajte sve dok se želatina ne otopi.

Ostatak slatkog vrhnja umutite mikserom sa šećerom u prahu. Ne treba biti jako čvrsto, otprilike osrednje umućeno.

Dodajte zagrijano vrhnje sa želatinom (možete prethodno procijediti da biste uklonili ostatke želatine). Uspite u 6 pripremljenih zdjelica i dobro ohladite.

 

Umak od malina

Ukuhati maline sa šećerom do željene gustoće i dobro ohladite.

Napomena: Prije serviranja Panna Cottu izručiti na desertni tanjirić i staviti preko umak od malina i prijatno.

Jedna porcija sadrži 224 kalorije, 15 g masti, 21 g ugljikohidrata i 1,1 g proteina.