Search

Špageti sa tunom i povrćem

Špageti sa tunom i povrćem

Sastojci:

2 supene kašike maslinovog ulja

1 veliki crveni luk, sitno narezan

1-2 tikvice, narezane

1 zelena ili žuta paprika, narezane

½ supene kašike ljute papričice (ukoliko volite začinjeno i ljuto)

400g paradajz pelata (konzerva), isjeckati

2 supene kašike paradajz koncentrata

185 g konzervirane tunjevine

4 supene kašike ribanog parmezana

160 g špageta

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite oko minutu. Dodajte tikvice, paprike i ljutu papričicu (ako je koristite) i pržite sve zajedno nekoliko minuta. Umiješajte nasjeckane paradajz pelate i paradajz koncentrat. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte ocijeđenu tunjevinu. Kuhajte nekoliko minuta. Posolite prema želji.

Servirajte u četiri tanjira sa kuhanim špagetima, pospite ribanim parmezanom i ukrasite svježim peršunom.

Jedna porcija sadrži 322 kalorija, 8 g masti, 45,6 g ugljikohidrata i 18,5 g proteina.