Sastojci:
2 supene kašike maslinovog ulja
1 veliki crveni luk, sitno narezan
1-2 tikvice, narezane
1 zelena ili žuta paprika, narezane
½ supene kašike ljute papričice (ukoliko volite začinjeno i ljuto)
400g paradajz pelata (konzerva), isjeckati
2 supene kašike paradajz koncentrata
185 g konzervirane tunjevine
4 supene kašike ribanog parmezana
160 g špageta
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite oko minutu. Dodajte tikvice, paprike i ljutu papričicu (ako je koristite) i pržite sve zajedno nekoliko minuta. Umiješajte nasjeckane paradajz pelate i paradajz koncentrat. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte ocijeđenu tunjevinu. Kuhajte nekoliko minuta. Posolite prema želji.
Servirajte u četiri tanjira sa kuhanim špagetima, pospite ribanim parmezanom i ukrasite svježim peršunom.
Jedna porcija sadrži 322 kalorija, 8 g masti, 45,6 g ugljikohidrata i 18,5 g proteina.